Over de Stripreeks

De Kortrijkse Moorden

Over de stripreeks

In deze 3-delige reeks kruipt de tekenaar zelf in de huid van het hoofdpersonage,

Rechercheur commissaris Dewulf. Meteen ook een nieuwe wending in het werk van Dominique Dewulf, die tot voor kort enkel bestaande verhalen in stripvorm herwerkte.

Voor de eerste keer schreef de tekenaar ook het scenario. En werkte de karakters uit. Het werkproces nam enkele jaren in beslag, en werd met grote zorg van scenario tot afgewerkte tekening uitgewerkt. Drie spannende verhalen lang word je meegenomen in de wereld van misdaad, spannende intriges uit het dagelijks leven van de commissaris. De ruime streek rond Kortrijk vormt het decor van deze politiethriller. Maak kennis met het politiecommissariaat van Kortrijk.

Dit zijn de twee hoofdpersonages in de strip

Rechercheur Dominique Dewulf en inspecteur Ann-Marie Dewaele zijn de hooft personages in de reeks 

Samen zijn ze een team collega's van de Kortrijkse gerechtelijke politie ze onderzoeken moordzaken in het Kortrijkse en er buiten 

Rechercheur-Commissaris Dominique Dewulf is de hoofdpersonage in de reeks. Dominique is een koppige en strenge veertiger van de Kortrijkse gerechtelijke politie. Hij houdt zich voornamelijk bezig met moordzaken. In zijn carrière heeft hij talrijke moordzaken opgelost. Hij is heel gedreven in zijn job.

Hoofdinspecteur Anne-Marie Dewaele is de collega van Dominique Dewulf. Samen onderzoeken ze de moordzaken tot in de puntjes. Annamarie is een knappe vrouw met veel aanzien. Ze heeft haar plek veroverd in de mannenwereld. Ze weet dat ze goed is in wat ze doet en andere mannen kijken naar haar op.

De Moord op de Antiekhandelaar Deel 1

In dit eerste deel van dit stripverhaal wordt de antiekhandelaar vermoord. Hoofdinspecteur Dominique Dewulf wordt ter plaatse geroepen en treft naast het lijk een kapot beeld, het moordwapen en wit poeder. Annemarie, de tijdelijke partner van Dominique, herkent het kapotte beeld uit het dossier van een oude moord van tien jaar geleden op een antiekhandelaar uit Antwerpen. De dader had zich destijds dood geschoten. Er waren echter nog een aantal zaken onduidelijk die niet onderzocht geweest zijn omdat de zaak gesloten was. Door deze nieuwe moord wordt de zaak terug geopend.

Hebben de twee moorden iets met elkaar te maken en heeft deze moord iets te maken met het witte poeder naast het lijk? Dit lees je allemaal in dit spannende stripalbum.

Personages 
De Moord op De Antiekhandelaar

Roof Deel 2

In deze 2de deel van de strip volgen we commissaris Dominique Dewulf van het politiecommissariaat Kortrijk. Samen met inspecteur Annemarie en Els probeert commissaris Dewulf een zaak van een kunstroof, waar Luc en Annie De Graaf het leven bij laten, op te lossen. De politie komt al gauw bij verdachte Alex Vansteenkiste terecht, die al meerdere misdaden op zijn kerfstok heeft. Wat volgt is een spannend verhaal waar de politie de verdachte achter na zit tot in het provinciedomein De Gavers.

  Personages  

Roof


Wraak Deel 3

In dit derde deel spannende deel laatste deel is Alex Vansteenkiste nog steeds op vrije voeten. Commissaris Dominique Dewulf wil hem kost wat kost opsluiten. Hij wordt echter door de hoofdcommissaris op ziekteverlof gezet vanwege de schotwonde die hij tijdens het vuurgevecht met de gangsters heeft opgelopen. Dan slaat het noodlot toe. Jolien, de dochter van Dominique, wordt door Alex en zijn bende ontvoerd. De ontvoerders eisen losgeld. Dominique gaat in zijn eentje achter de ontvoerders aan. Wordt Alex uiteindelijk gevangen en hoe loopt het af voor Dominique en zijn dochter? Dit kan je lezen in het laatste deel, wraak, van deze spannende drie delige strip

Personages  

Wraak

wil uw een tekening van de Kortrijkse moorden 

Deze tekeningen zijn te koop 

Prijs per ingekaderde tekening kost 50 euro voor meer info ruben.laflere@groepubuntu.org of 056/73.60.50