personage beschrijving Roof

personage beschrijving
Roof 

Commissaris Dominique Dewulf

 Commissaris Dominique Dewulf is de hoofdpersonage in de reeks. Dominique is een koppige en strenge veertiger van de Kortrijkse gerechtelijke politie. Hij houdt zich voornamelijk bezig met moordzaken. In zijn carrière heeft hij talrijke moordzaken opgelost. Hij is heel gedreven in zijn job. 

Hoofdinspecteur Anne-Marie Dewaele


Hoofdinspecteur Anne-Marie Dewaele is de collega van Dominique Dewulf. Samen onderzoeken ze de moordzaken tot in de puntjes. Annamarie is een knappe vrouw met veel aanzien. Ze heeft haar plek veroverd in de mannenwereld. Ze weet dat ze goed is in wat ze doet en andere mannen kijken naar haar op.

Hoofdcommissaris Nicole Declercq

Hoofdcommissaris Nicole Declercq staat aan het hoofd van het politiekorps in Kortrijk. Dagelijks zit ze samen met Dewulf en Dewaele en overlopen ze het misdaaddossier. 

De Kortrijkse Burgemeester Vincent Van Quickenborne

Vincent Van Quickenborne is een VLD burgemeester van stad Kortrijk . Rechercheur Dominique Dewulf legt de eed af als commissaris van de federale gerechtelijke politie bij de burgemeester Vincent Van Quickenborne 

zware crimineel Alex Vansteenkiste

Alex Vansteenkiste is een 33-jarige zware crimineel. Hij is gekend voor drugsfeiten, ontvoering en slagen en verwondingen. Als tiener geraakte hij al op het slechte pad. Op zijn 14e werd hij voor de eerste maal gearresteerd en naar een jeugdinstelling gebracht. Al gauw ziet Commissaris Dominique Dewulf een verband tussen de feiten en Alex. In deel 2 en deel 3 spoort Dewulf Alex op en zit hem op de hielen.

Barman Kenneth Dewaele

Kenneth is de broer van Annemarie Dewaele. Hij heeft een licht verstandelijke beperking en belandt in het criminele milieu nadat hij in contact kwam met Alex Vansteenkiste.

Onder bedreiging regelt Kenneth zaken voor Alex. Uit schrik om vermoordt te worden durft Kenneth niet te weigeren, ookal weet hij dat hij verkeerde dingen doet.

Tijdens een vuurgevecht met de politie schiet Kenneth een agent neer in de grotten. Daarvoor werd hij veroordeeld en belandt hij voor een lange tijd achter de tralies.

Inspecteur Els Sioen

Inspecteur Els is tijdelijk bij de gerechtelijke federale politie. Zij komt commissaris Dewulf en hoofdinspecteur Annemarie Dewaele versterken omwille van het criminele verleden van Alex Vansteenkiste 

Jolien Dewulf

Jolien is de dochter van Sofie en Dominique. Ze is een goedlachse tiener die veel vrienden rond zich heeft. Door haar positieve ingesteldheid is ze een graag geziene meid. Jolien is een goede leerlinge die graag naar school gaat. Haar vader is haar beste vriend en ze kijkt enorm naar hem op. Ze droomt er van om in zijn voetsporen te treden. Ook al mag haar vader niet alles kwijt over niet opgeloste moordzaken, toch spenderen ze uren samen.  

Roger Vansteenkiste

Roger Vansteenkiste is de vader van Alex en verloor onlangs zijn vrouw aan kanker. Hij leeft teruggetrokken en heeft geen contact meer met zijn zoon. Hij heeft alles geprobeerd om zijn zoon terug op het rechte pad te brengen. Maar Alex verkoos het misdaadmilieu boven zijn vader. 

 Elke Pattyn en Vlaamse Journaliste bij de VTM

Elke Pattyn is een dertiger en Vlaamse journaliste bij VTM zei presenteert het nieuwsflash voormalige rechercheur die commissaris werd van de Kortrijkse federale gerechtelijke politie is om het leven gebracht door zware gangster Alex Vansteenkiste en zijn bende

Het ontbreekt elk spoor van de daders