personage beschrijving 

Alex Vansteenkiste is een 33-jarige zware crimineel. Hij is gekend voor drugsfeiten, ontvoering en slagen en verwondingen. Als tiener geraakte hij al op het slechte pad. Op zijn 14e werd hij voor de eerste maal gearresteerd en naar een jeugdinstelling gebracht. Al gauw ziet Commissaris Dominique Dewulf een verband tussen de feiten en Alex. In deel 2 en deel 3 spoort Dewulf Alex op en zit hem op de hielen.

Hoofdcommissaris Nicole Declercq

Hoofdcommissaris Nicole Declercq staat aan het hoofd van het politiekorps in Kortrijk. Dagelijks zit ze samen met Dewulf en Dewaele en overlopen ze het misdaaddossier.

Dokter Frederik de Kuiper

Dokter De Kuiper is een collega van Sofie Desmet. Ze studeerden samen Geneeskunde in de Universiteit Gent. Na hun studies konden ze onmiddellijk aan de slag als spoedarts en na 15 jaar werken ze nog steeds samen op de Spoedafdeling

Ambulanciers Danny Depratere en Erik Janssens

Erik en Danny worden opgeroepen nadat commissaris Dominique Dewulf is neergeschoten.  Zij proberen de commissaris te redden. Ze moeten Dominique reanimeren na een hartstilstand.

Neuroloog Kurt Pollet

Neuroloog Kurt Pollet is hersenspecialist. Dr. Pollet zal commissaris Dewulf opereren na een hartstilstand bij Dominique. Ondanks een geslaagde operatie treedt er een complicatie op en werd Dominique door de neuroloog dood verklaard.

Commissaris Rik Devriendt

Commissaris Rik Devriendt zal na de dood van zijn collega, commissaris Dominique Dewulf, de zaak overnemen. Hij zal Alex samen met Jolien Dewulf kunnen arresteren.

Cipier Wouter De Bouw

Wouter De Bouw is bewaker bij de Brugse gevangenis afdeling "zware criminelen"

Wouter doet een vreselijke ontdekking in de cel van Alex Vansteenkiste. Alex heeft zichzelf van het leven beroofd door ophanging.

De Kortrijkse Burgemeester Vincent Van Quickenborne

Vincent Van Quickenborne is een VLD burgemeester van stad Kortrijk . Rechercheur Dominique Dewulf legt de eed af als commissaris van de federale gerechtelijke politie bij de burgemeester Vincent Van Quickenborne

   Elke Pattyn en Vlaamse Journaliste bij de VTM

Elke Pattyn is een dertiger en Vlaamse journaliste bij VTM zei presenteert het nieuwsflash voormalige rechercheur die commissaris werd van de Kortrijkse federale gerechtelijke politie is om het leven gebracht door zware gangster Alex Vansteenkiste en zijn bende

Het ontbreekt elk spoor van de daders